Menu

Blog

Οι νέοι κανόνες ΦΠΑ της ΕΕ από τον Ιούλιο του 2021

Οι νέοι κανόνες της ΕΕ για τον ΦΠΑ ισχύουν από τον Ιούλιο του 2021. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε την απόφαση να τροποποιήσει τους κανόνες της ΕΕ για τον ΦΠΑ, προκειμένου να διευκολύνει τις διασυνοριακές συναλλαγές της ΕΕ, να διασφαλίσει τον θεμιτό ανταγωνισμό για τους προμηθευτές της ΕΕ και να καταπολεμήσει την απάτη στον τομέα του ΦΠΑ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικαιροποίησε τους προηγούμενους κανόνες της ΕΕ για τον ΦΠΑ το 1993. Η ψηφιακή εποχή με τις ηλεκτρονικές αγορές δεν είχε γεννηθεί ακόμα πριν από σχεδόν 30 χρόνια. Η πανδημία αύξησε τις ηλεκτρονικές αγορές και, ως εκ τούτου, ήταν αναγκαία η επικαιροποίηση των κανόνων.
Οι προηγούμενοι κανονισμοί επέτρεπαν την αποφυγή καταβολής ΦΠΑ για αγαθά αξίας έως 22€. Το πρόβλημα ήταν ότι υπήρχαν περιπτώσεις αγαθών όπως smartphones με δηλωθείσα αξία μικρότερη από 22€.

Σημαντικές ενημερώσεις ΦΠΑ στην ΕΕ

Οι νέοι κανόνες της ΕΕ για τον ΦΠΑ επέφεραν σημαντικές επιπτώσεις και στα τελωνεία:

  • Όλα τα αγαθά που μπορείτε να πουλήσετε ηλεκτρονικά στην ΕΕ υπόκεινται σε ΦΠΑ, ανεξάρτητα από την τιμή τους.
  • Η εισαγωγή της ηλεκτρονικής πύλης “Import One Stop Shop” (IOSS) διευκολύνει και απλοποιεί τη δήλωση και την πληρωμή του ΦΠΑ για τις ηλεκτρονικές πωλήσεις αγαθών που εισάγονται στην ΕΕ και η αξία τους δεν υπερβαίνει τα 150 ευρώ.

Το IOSS επιτρέπει στους εμπόρους ηλεκτρονικού εμπορίου που δεν είναι εγγεγραμμένοι στην ΕΕ να δηλώνουν και να καταβάλλουν εύκολα τον ΦΠΑ στην ΕΕ και στο κράτος μέλος της ΕΕ στο οποίο οφείλεται νόμιμα.
Οι καταναλωτές μπορούν να αποφύγουν τις κλήσεις από τα τελωνεία ή τους ταχυμεταφορείς για επιπλέον πληρωμές όταν τα αγαθά φτάσουν στη χώρα τους.

Οι νέοι κανόνες και το Koongo

Ο συντελεστής ΦΠΑ μπορεί εύκολα να διαφέρει από χώρα σε χώρα. Ως εκ τούτου, η Koongo εφάρμοσε μια λειτουργία στο Edit Store για να βοηθήσει τους πελάτες της με τους νέους κανονισμούς.

Οι φόροι της παραγγελίας υπολογίζονται από τις ρυθμίσεις των προϊόντων ή του καταστήματος στο Koongo ως προεπιλεγμένη επιλογή. Ωστόσο, είναι πλέον δυνατό να υπολογίζονται οι φόροι με βάση τη χώρα της διεύθυνσης χρέωσης ή αποστολής.
Εάν επιλέξετε χώρα διεύθυνσης χρέωσης ή αποστολής, μπορείτε να επιλέξετε έναν προεπιλεγμένο φορολογικό συντελεστή ή/και να καθορίσετε τον ενιαίο φορολογικό συντελεστή για διάφορες χώρες.


Αυτή η εφαρμογή απλοποιεί τον υπολογισμό του φόρου για τους εμπόρους μας, οι οποίοι θα είναι πάντα σε θέση να παρέχουν τον σωστό φορολογικό συντελεστή με ελάχιστη προσπάθεια και, ως εκ τούτου, χωρίς λάθη.

Δοκιμάστε το Koongo για να πουλάτε σε πολλαπλά κανάλια

Το Koongo είναι πολύ απλό στη χρήση. Συνεργαζόμαστε με περισσότερα από 500 κανάλια, αλλά πρέπει να ρυθμίσετε τους νέους κανόνες ΦΠΑ της ΕΕ μόνο μία φορά. Επομένως, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολύ χρόνο και να μειώσετε τον κίνδυνο λαθών.
Το Koongo προσφέρει συνδέσεις καναλιών με αγορές όπως AmazonΔιαφημίσεις GoogleBol.com KelkooMarktplaatsidealoBeslisteBayΕυχήCdiscountGoogle ShoppingWebgainsManomanoRakutenSpartoo και πολλά άλλα.

Το Koongo εισάγει τις παραγγελίες σας από την αγορά στο κατάστημά σας και συγχρονίζει αυτόματα τα επίπεδα αποθεμάτων των αποθεμάτων σας.

Ο αυτόματος συγχρονισμός παραγγελιών είναι διαθέσιμος για πολλές από τις υποστηριζόμενες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου του Koongo, όπως Bigcommerce, Lightspeed, Shopify, CCV Shop, Magento, Magento 2 ή Woocommerce και άλλες.

Το Koongo είναι πολύ προσιτό, καθώς η αρχική του τιμή είναι μόλις 19€ το μήνα. Μπορείτε να ενημερώσετε τη συνδρομή σας ανά πάσα στιγμή ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Επίσης, το Koongo υποστηρίζει την αυτόματη διαχείριση παραγγελιών για τις ηλεκτρονικές αγορές Amazon, Bol.com, Bestlist, eBay, idealo, Wish και Miinto.

Επιπλέον, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, επειδή είναι διαθέσιμη μια περίοδος δωρεάν δοκιμής 30 ημερών και θα έχετε το χρόνο να δημιουργήσετε το προφίλ σας και να δοκιμάσετε το Koongo πριν από την περίοδο πληρωμής.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο support@koongo.com. Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε με τις ενσωματώσεις σας.

Continue reading →

Ξεκινήστε να πουλάτε με το Koongo σήμερα

ή επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες