Menu

Blog

Πώς να πουλήσετε με επιτυχία στην αγορά eBay

Πρώτον, πόσες φορές έχετε πάει στην αγορά του eBay; Το eBay γεννήθηκε πριν από 25 χρόνια, οπότε είναι παρόν στο διαδίκτυο από τότε που το διαδίκτυο έφτασε στον κόσμο μας. Ως εκ τούτου, είναι μία από τις παλαιότερες και πιο επιτυχημένες διαδικτυακές πλατφόρμες για να κάνετε επιχειρήσεις. Το eBay είναι μια αμερικανική πολυεθνική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που βασίζεται στις πωλήσεις μεταξύ καταναλωτών και επιχειρήσεων. Πωλεί μια μεγάλη ποικιλία αγαθών (καινούργιων και μεταχειρισμένων) και υπηρεσιών χρησιμοποιώντας ένα σύστημα ηλεκτρονικών δημοπρασιών, επομένως οι πελάτες μπορούν να κάνουν καλές ευκαιρίες ή ο πωλητής μπορεί να έχει ένα πολύ καλό κέρδος ανάλογα με τα προϊόντα.

Κάθε μέρα πραγματοποιούνται περίπου 250 εκατομμύρια αναζητήσεις στο eBay. Προέρχονται από όλο τον κόσμο, επειδή δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες από όπου προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της. Το eBay πουλάει αγαθά για πάνω από 90 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως και η εφαρμογή του έχει ήδη κατέβει πάνω από 500 εκατομμύρια φορές. Είναι σίγουρα μια από τις επιτυχημένες πλατφόρμες για μια επιχείρηση, προκειμένου να επιτύχει πωλήσεις και αναγνωρισιμότητα για τα προϊόντα και τη μάρκα της.

Οφέλη από την πώληση στην αγορά του eBay

Γιατί να πουλήσετε στο eBay; Πρώτον, όλοι γνωρίζουν το eBay, επομένως υπάρχει η ευκαιρία να προσεγγίσετε ένα τεράστιο κοινό και πιθανούς αγοραστές σε όλο τον κόσμο. Λόγω του γεγονότος ότι όλοι γνωρίζουν το eBay, οι άνθρωποι εμπιστεύονται το eBay και τους πωλητές του. Η εμπιστοσύνη είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο όταν πουλάτε online.

Επιπλέον, έχετε την ευκαιρία να πουλήσετε ένα πολύ ευρύ φάσμα προϊόντων από το Α έως το Ω, καθώς το φάσμα του καταλόγου του είναι αρκετά εκτεταμένο, ώστε να μπορείτε να παραθέσετε τα περισσότερα προϊόντα. Μπορείτε να έχετε λίστα με σταθερές τιμές ή πραγματική δημοπρασία και εσείς αποφασίζετε για πόσο καιρό θέλετε να διατηρήσετε τα προϊόντα σας στο διαδίκτυο.

Οι αμοιβές μπορεί να είναι πολύ χαμηλές (σε σύγκριση με άλλες αγορές) και μπορεί να εξαρτώνται από την αξία της πώλησης. Προσφέρει επίσης τη δυνατότητα πώλησης μεταχειρισμένων και καινούργιων προϊόντων για μόλις 0,01 δολάρια. Μπορείτε να είστε ιδιώτης ή επαγγελματίας πωλητής και ακόμη και αν ζείτε στην Ευρώπη μπορείτε να πουλάτε τα προϊόντα σας στις ΗΠΑ, επομένως, μπορείτε να πουλάτε παγκοσμίως.

Τέλος, μπορείτε να εξατομικεύσετε την περιγραφή της καταχώρισης, ώστε να γράψετε πολύ καλό περιεχόμενο και να το κάνετε πολύτιμο για τους πιθανούς πελάτες σας, αλλά και για λόγους SEO.

Η αγορά του eBay μπορεί να αποτελέσει ένα καλό περιβάλλον για να αποκτήσετε κάποια επιπλέον χρήματα από το σπίτι ή να ξεκινήσετε ένα επιτυχημένο κατάστημα σε μια πλατφόρμα που έχει ευρύ κοινό. Είναι απαραίτητο να έχετε μια στρατηγική και να γνωρίζετε πώς λειτουργεί το eBay για να είστε ανταγωνιστικοί.

Πράγματα που χρειάζεστε πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία εγγραφής:

  • Πρέπει να αποφασίσετε αν θέλετε προσωπικό ή επαγγελματικό λογαριασμό.
  • Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις χρεώσεις του eBay για τα προϊόντα σας πριν τα πουλήσετε, ειδικά αν έχετε ορίσει μια καταχώριση δημοπρασίας.
  • Όπως παντού, έτσι και στο eBay έχετε τον ανταγωνισμό, επομένως πρέπει να ελέγχετε τι κάνουν οι άλλοι (όπως τιμές, περιγραφή, παράδοση, πληρωμές).

Πράγματα που πρέπει να λαμβάνετε υπόψη όταν πουλάτε στην αγορά του eBay:

  • Είναι αλήθεια ότι το eBay χρεώνει χαμηλά τέλη για την καταχώριση προϊόντων. Ωστόσο, υπάρχει μια τελική αμοιβή (πρόκειται για ένα είδος προμήθειας μετά την πώληση). Είναι επίσης χαμηλή, αλλά εξαρτάται από το ποσό που θα σας πληρώσει ο πελάτης.
  • Η πώληση στο eBay μπορεί να είναι εύκολη και διασκεδαστική, αλλά πρέπει να αντιμετωπίζετε το eBay σαν επιχείρηση, επειδή είναι σαν να πουλάτε σε έναν ιστότοπο.
  • Οι άνθρωποι εμπιστεύονται το eBay επειδή η πλατφόρμα προσφέρει ένα σύστημα ανατροφοδότησης. Αν φέρεστε καλά στους πελάτες σας, θα σας αφήσουν καλά σχόλια (και θα έχετε πολλούς περισσότερους πελάτες). Αλλά οι πελάτες μπορούν επίσης να αφήσουν αρνητικά σχόλια, επομένως προσέξτε τι γράφετε στην περιγραφή του προϊόντος.

Τι μπορώ να πουλήσω στην αγορά του eBay;

Το eBay έχει πάνω από 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες το μήνα και μπορείτε να πουλήσετε ένα πολύ ευρύ φάσμα προϊόντων. Από συλλεκτικά αντικείμενα μέχρι μόδα, αυτοκίνητα, ηλεκτρονικά είδη και αντικείμενα που μπορεί να χρησιμοποιείτε στο σπίτι.

Παρόλο που, ορισμένα αντικείμενα απαγορεύονται, επομένως είναι πολύ σημαντικό να ελέγχετε τι δεν μπορείτε να πουλήσετε στο eBay.

  • Πρέπει να ελέγξετε πώς λειτουργεί ο ανταγωνισμός στο eBay και πώς τιμολογεί τα προϊόντα του.
  • Η περιγραφή πρέπει να είναι ακριβής, κυρίως αν ένα προϊόν πωλείται ως μεταχειρισμένο.
  • Μερικές φορές μπορεί να χρειαστείτε κάποια αναγνωριστικά προϊόντος, ειδικά αν πουλάτε διεθνώς.

Γιατί η πώληση στο eBay με την Koongo είναι επωφελής;

Το Koongo είναι πλήρως ενσωματωμένο στην αγορά eBay. Έχουμε υλοποιήσει μια λύση API για την ενσωμάτωση οποιασδήποτε πλατφόρμας καταστημάτων με το eBay. Οι τιμές των προϊόντων σας, το επίπεδο αποθέματος και τα νέα προϊόντα θα συγχρονίζονται σε λίγα λεπτά μέσω του API. Είναι δυνατό να αναπαράγετε όλες τις παραγγελίες σας στο κατάστημά σας και στο Koongo αυτόματα. Το Koongo προσφέρει μια λειτουργία συγχρονισμού παραγγελιών μεταξύ του eBay και του Koongo για τις πλατφόρμες Shopify, Magento, Magento 2, Prestashop, BigCommerce, Lightspeed, Logic4 και CCV Shop. Μπορείτε να εκτελείτε όλες τις παραγγελίες από ένα ενιαίο σημείο διαχείρισης (αποστολή, παρακολούθηση, επιστροφές, τιμολόγια) χωρίς να χρειάζεται να έχετε πρόσβαση στο eBay για να χειριστείτε κάθε εισερχόμενη παραγγελία.

Το Koongo θα διατηρεί τα δεδομένα σας πάντα ενημερωμένα με μια ασυναγώνιστη συχνότητα ενημερώσεων. Κάθε τροποποίηση που κάνετε στο κατάστημά σας θα ενημερώνεται αυτόματα τόσο για τα προϊόντα όσο και για τις παραγγελίες. Μπορείτε να προσαρμόζετε τις προσφορές, τα προϊόντα και τις τιμές αποστολής σας πριν από τους άλλους εμπόρους για να προσφέρετε πάντα την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Τα προηγμένα χαρακτηριστικά του Koongo

  • Προηγμένα χαρακτηριστικά φιλτραρίσματος: Μπορείτε να φιλτράρετε σχεδόν τα πάντα για να εξάγετε μόνο ό,τι χρειάζεστε. Από τα χαρακτηριστικά του προϊόντος έως συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά. Με το Koongo, όλα τα δεδομένα των χαρακτηριστικών σας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για προχωρημένους σκοπούς φιλτραρίσματος.
  • Χαρακτηριστικά χαρτογράφησης κατηγοριών: Μπορείτε να αντιστοιχίσετε τις υπάρχουσες κατηγορίες σας με αυτές που παρέχονται από την αγορά του eBay.
  • Χαρακτηριστικά μετασχηματισμού: Το εργαλείο μετατροπής νομίσματος και συναλλαγματικής ισοτιμίας, τα εκτεταμένα εργαλεία υπό όρους, η προηγμένη έκδοση χαρακτηριστικών και η χρήση κανονικών εκφράσεων για την αυτόματη αναβάθμιση των τιμών των προϊόντων ή την έκδοση των χαρακτηριστικών θα βελτιώσουν σίγουρα την ποιότητα της τροφοδοσίας των δεδομένων σας.
  • Η σύνδεση API διατηρεί ενημερωμένες όλες τις πληροφορίες του καταλόγου σας και οι τιμές των προϊόντων θα είναι προσαρμοσμένες. Διαχειρίζεται επίσης τις παραγγελίες αυτόματα και χωρίς κόπο από το κατάστημά σας ή τις πλατφόρμες Koongo.

Όπως ίσως γνωρίζετε, το Koongo προσφέρει πλήρη υποστήριξη για περισσότερες από +500 αγορές και κανάλια πωλήσεων παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου του eBay. Δεν θα μετανιώσετε που δώσατε μια ευκαιρία στο Koongo. Υποστηρίζει πλήρως οποιαδήποτε υπάρχουσα πλατφόρμα από Shopify, Magento, Prestashop, CCV Shop έως οποιαδήποτε προσαρμοσμένη πλατφόρμα 3ου μέρους. Απλά πρέπει να εγγραφείτε για να ελέγξετε πώς το Koongo είναι σε θέση να ενισχύσει τις πωλήσεις σας. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, διατίθεται περίοδος δωρεάν δοκιμής 30 ημερών.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να ανατρέξετε στο εγχειρίδιο ενσωμάτωσης του eBay ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στο support@koongo.com. Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε με την ενσωμάτωσή σας στο eBay.

Continue reading →

Ξεκινήστε να πουλάτε με το Koongo σήμερα

ή επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες