Menu

Blog

Δύο γίγαντες του ηλεκτρονικού εμπορίου, η Amazon και η Shopify

Σήμερα η Amazon και το Shopify είναι δύο γίγαντες στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου και μπορούν και οι δύο να σας βοηθήσουν με το Koongo να βελτιώσετε την απόδοση της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο.
Η Amazon είναι μια καθιερωμένη αγορά εδώ και πολύ καιρό, το Shopify άρχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του πιο πρόσφατα, αλλά έχει ήδη καταλάβει ένα μεγάλο μερίδιο στον κλάδο.

Η Amazon είναι μια πλατφόρμα που επιτρέπει στους εμπόρους να πωλούν ένα ευρύ φάσμα προϊόντων στον ιστότοπό της και παρέχει εκτεταμένη υλικοτεχνική υποστήριξη.
Το Shopify παρέχει χώρο για τον ιστότοπο και όλη την υποστήριξη για να καταστήσει έναν ιστότοπο ισχυρό για τους πελάτες του.
Ως εκ τούτου, και οι δύο πλατφόρμες βοηθούν τους πωλητές να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Εξαιτίας αυτού του λόγου, δεν βρίσκονται σε αυστηρό ανταγωνισμό μεταξύ τους. Στην πραγματικότητα, είναι αρκετά συνηθισμένο να υπάρχουν έμποροι που κατασκευάζουν τους ιστότοπούς τους χρησιμοποιώντας το Shopify, ενώ πωλούν τα προϊόντα τους στο Amazon.

Διαφορές μεταξύ Amazon και Shopify


Ως εκ τούτου, η πρώτη διαφορά είναι ότι η Amazon εμφανίζει στους καταναλωτές πολλές εταιρείες, ενώ το Shopify εμφανίζει στους καταναλωτές μόνο μία εταιρεία.

Υπάρχει και μια άλλη διαφορά.
Η Amazon χρησιμοποιεί τον δικό της ιστότοπο για να φιλοξενήσει πολλαπλές μάρκες, επομένως οι πωλητές δεν μπορούν να εξατομικεύσουν τον χώρο τους στην Amazon. Με αυτόν τον τρόπο, η Amazon έχει εκατομμύρια ανθρώπους που αγοράζουν από την ιστοσελίδα της. Κάθε μάρκα έχει την ευκαιρία να αυξήσει την αναγνωρισιμότητά της και να αποκτήσει νέους πελάτες από άλλους κλάδους.
Αντίθετα, το Shopify σας δίνει το χώρο και τα εργαλεία για τον ιστότοπό σας, τα οποία μπορείτε να προσαρμόσετε όπως επιθυμείτε. Ωστόσο, είναι καθήκον σας να αυξήσετε την πελατειακή σας βάση και την αναγνωρισιμότητα της μάρκας σας.

Η Amazon πωλεί τα δικά της προϊόντα στην αγορά της, οπότε αποτελεί ανταγωνιστή για τους πελάτες της. Ένας έμπορος που έχει τη δική του/της ιστοσελίδα δεν έχει αυτό το είδος του προβλήματος. Έτσι, αν χρησιμοποιείτε το Shopify, οι πελάτες σας θα επικεντρωθούν μόνο στα προϊόντα σας.

Εκπλήρωση παραγγελιών

Όταν πουλάτε online, η εκτέλεση των παραγγελιών είναι μία από τις κύριες πτυχές της επιχείρησής σας.

Εκπλήρωση παραγγελιών Amazon

Η Amazon είναι σίγουρα ο μεγαλύτερος διαδικτυακός έμπορος λιανικής πώλησης στον κόσμο. Βρίσκεται στο διαδίκτυο εδώ και σχεδόν 30 χρόνια, γεγονός που αποτελεί τεράστιο χρονικό διάστημα στον κλάδο του διαδικτύου. Η Amazon εκτελεί σχεδόν 6 δισεκατομμύρια παραγγελίες κάθε χρόνο. Ως εκ τούτου, η Amazon θα μπορούσε να κατασκευάσει τις εργασίες εκπλήρωσης αρκετά προσεκτικά για να παρέχει μια υπηρεσία που θα μπορούσε να είναι επιτυχής και ικανοποιητική.
Η Amazon είναι σίγουρα πολλά βήματα μπροστά σε σχέση με τους ανταγωνιστές της όσον αφορά τη διαδικασία εκπλήρωσης. Αυτοί οι αριθμοί μπορούν να σας αφήσουν να φανταστείτε πώς η συνεργασία με την Amazon μπορεί να είναι σημαντική για την επιχείρησή σας.

Shopify Εκπλήρωση παραγγελιών

Το Shopify είναι μια πιο πρόσφατη και πολύ εκτιμημένη πραγματικότητα στη διαδικτυακή βιομηχανία. Η καναδική εταιρεία αποφάσισε πρόσφατα να προσθέσει στις υπηρεσίες της τη δυνατότητα εκπλήρωσης.
Η εκπλήρωση από το Shopify είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ προς το παρόν. Η Shopify έχει επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την ανάπτυξη του δικτύου εκπλήρωσης. Η φιλόδοξη εταιρεία ισχυρίζεται ότι η υπηρεσία της θα είναι ταχύτερη και φθηνότερη από τους ανταγωνιστές της. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα που αποτελεί σοβαρή απειλή, για την κυρίαρχη θέση της Amazon. Αυτό είναι καλό για τους εμπόρους, διότι μια ευρύτερη επιλογή είναι πάντα πλεονέκτημα στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Θα τονώσει την εξεύρεση πιο ελκυστικών και αποδοτικών λύσεων για τους πελάτες.

Αυτά είναι επίσης καλά νέα για όσους χρησιμοποιούν το Koongo. Καθώς τόσο η Amazon όσο και το Shopify έχουν να διαχειριστούν πολλές παραγγελίες, το Koongo μπορεί να βοηθήσει τους πελάτες να έχουν μια καλύτερη και ευκολότερη εμπειρία.

Μάρκετινγκ κυκλοφορίας με το Amazon και το Shopify

Amazon

Υπάρχουν περισσότερα από 350 εκατομμύρια προϊόντα για να διαλέξετε στο Amazon. Εντυπωσιακό. Λόγω της απεραντοσύνης του σχεδόν ατελείωτου καταλόγου του, το Amazon αποτελεί πηγή δωρεάν επισκεψιμότητας για τους πωλητές του. Αν και πολλοί πωλητές πληρώνουν την Amazon για να προωθήσουν τα προϊόντα τους με διαφημίσεις.

Shopify

Το Shopify δεν προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν επισκεψιμότητας, αλλά πάνω από 200 εκατομμύρια άνθρωποι ετησίως αγοράζουν από τα καταστήματά του. Κάθε έμπορος πρέπει να κατευθύνει την κίνηση στο κατάστημά του χρησιμοποιώντας το Facebook, το Google ή άλλες πηγές κίνησης.

Μπορεί να νομίζετε ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία να έχετε δωρεάν επισκεψιμότητα από το Amazon, κάτι που είναι αλήθεια. Ωστόσο, υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και η πλατφόρμα του είναι αρκετά κορεσμένη. Το Shopify σας επιτρέπει να έχετε την ανεξαρτησία να στοχεύσετε το κοινό σας. Το Koongo μπορεί να σας βοηθήσει όταν χρησιμοποιείτε πλατφόρμες όπως το Google Shopping για να διαφημίσετε τα προϊόντα σας.

Το κόστος χρήσης του Amazon και του Shopify

Τιμολόγηση Shopify

Το Shopify προσφέρει μια δοκιμαστική περίοδο, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα του δωρεάν για τις πρώτες δύο εβδομάδες. Μερικές φορές μπορείτε να καταφέρετε να έχετε προσφορές μεγαλύτερης διάρκειας. Αυτό το εύρος χρόνου είναι πολύ καλό επειδή έχετε την ευκαιρία να στήσετε τον ιστότοπό σας χωρίς να ξοδέψετε χρήματα.

Τιμολόγηση Amazon

Έχετε δύο πακέτα πώλησης: Ατομικό και Επαγγελματικό. Πρέπει να πληρώνετε ένα τέλος για κάθε αντικείμενο που πουλάτε ή ένα μηνιαίο τέλος ανάλογα με το πακέτο που επιλέγετε. Επίσης, μπορεί να έχετε κάποια τέλη παραπομπής και διαχείρισης και έχετε επιπλέον κόστος για την υπηρεσία FBA.

Ελευθερία του πωλητή

Η αυτονομία στην Amazon

Οι πωλητές δεν εργάζονται με πλήρη αυτονομία στην Amazon, επειδή υπόκεινται στις πολιτικές της. Επίσης, το Amazon είναι μια αγορά και, ως εκ τούτου, δεν μπορείτε πραγματικά να το προσαρμόσετε.

Η αυτονομία στο Shopify

Από την άλλη πλευρά, το Shopify λειτουργεί διαφορετικά. Σας δίνει ένα κατάστημα και, εξαιτίας αυτού, μπορείτε να πουλάτε ό,τι προτιμάτε. Είναι ο δικός σας ιστότοπος, οπότε έχετε πλήρη αυτονομία να τον εξατομικεύσετε όπως επιθυμείτε.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα με τη χρήση του Amazon και του Shopify

Πλεονεκτήματα Shopify

  • Εύκολη εγκατάσταση: Η εγκατάσταση είναι εύκολη και φιλική προς το χρήστη, επειδή η διεπαφή είναι αρκετά διαισθητική.
  • Μοναδικό κατάστημα: Μπορείτε να έχετε την εξατομικευμένη ιστοσελίδα σας χρησιμοποιώντας τη μεγάλη ποικιλία προτύπων που έχει διαθέσει το Shopify.
  • Απλές ενσωματώσεις: Μπορείτε να ενσωματώσετε και να προσαρμόσετε το κατάστημά σας με ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών για να το κάνετε ελκυστικό για τους πελάτες σας.
  • Φιλικό προς τα κινητά: Το Shopify διαθέτει αρκετές λύσεις που ανταποκρίνονται στα κινητά, τόσο για συσκευές Android όσο και για συσκευές iOS.
  • Υποστήριξη πελατών: Ακόμα κι αν η έδρα της είναι μόνο στον Καναδά, θα έχετε διαθέσιμη υποστήριξη πελατών.

Μειονεκτήματα Shopify

  • Τιμολόγηση: Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί όσον αφορά τις τιμές, επειδή έχετε μηνιαία χρέωση, χρέωση πιστωτικής κάρτας και χρέωση συναλλαγής. Επίσης, αν θέλετε να έχετε κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά, ίσως χρειαστεί να πληρώσετε γι’ αυτά.
  • Διαδικασία εγκατάστασης: Η εγκατάσταση δεν είναι δύσκολη, αλλά είναι χρονοβόρα και ίσως χρειαστεί να αφιερώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας για να έχετε τα πάντα.
  • Μοναδικό: Αν έχετε εμπειρία με άλλες πλατφόρμες, θα παρατηρήσετε ότι λειτουργεί διαφορετικά.

Πλεονεκτήματα Amazon

  • Πελατειακή βάση: Ως εκ τούτου, δεν χρειάζεται να εργαστείτε στη χοάνη μάρκετινγκ. Θα χρησιμοποιήσετε το Amazon SEO για να κατατάξετε τα προϊόντα σας.
  • Εγκατάσταση: Ο καθένας μπορεί να πουλήσει στο Amazon, αρκεί να ακολουθήσει τις οδηγίες του.
  • FBA: Η εκπλήρωση από την Amazon είναι ένας ισχυρός τρόπος πώλησης.
  • Αξιόπιστος: Επομένως, ένας πιθανός αγοραστής θα ψωνίσει με εμπιστοσύνη.

Amazon μειονεκτήματα

  • Ανταγωνισμός: Ανταγωνισμός: Θα αντιμετωπίσετε πολύ ανταγωνισμό στο Amazon. Επίσης, αν πουλάτε στο FBA, η Amazon έχει τα προϊόντα σας, ώστε να μπορεί να τα αντιγράψει και να γίνει ο ανταγωνιστής σας.
  • Επωνυμία: Δεν μπορείτε να προσαρμόσετε το κατάστημά σας. Υπάρχουν πολλά καταστήματα στο Amazon και όλα μοιάζουν ίδια.
  • Πρόσβαση στη λίστα πελατών: Δεν έχετε πρόσβαση στη λίστα πελατών, επομένως δεν θα μπορείτε να κάνετε δραστηριότητες μάρκετινγκ με αυτή.
  • Τιμολόγηση: Ακόμα και η Amazon έχει πολλές χρεώσεις. Κάποιες βασικές, οι οποίες είναι φυσιολογικές, και κάποιες άλλες αμοιβές παραπομπής και διαχείρισης. Η FBA έχει κάποιες επιπλέον χρεώσεις για τη χρήση της υπηρεσίας της. Επίσης, η Amazon επιλέγει την τιμή που πληρώνει για τα προϊόντα σας στο FBA.

Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για την επιχείρησή σας;

Ποιο είναι το καλύτερο για την επιχείρησή σας, το Amazon ή το Shopify; Όπως μπορείτε να δείτε, η τέλεια λύση δεν υπάρχει, διότι και οι δύο έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Πιστεύουμε ότι και τα δύο είναι σημαντικά για εσάς. Δεν ανταγωνίζονται μεταξύ τους και μπορούν να συνεργαστούν καλά. Μπορείτε να πουλάτε τα προϊόντα σας στο Amazon πάνω από το κατάστημά σας στο Shopify (το οποίο μπορεί να είναι πλήρως εξατομικευμένο και μπορείτε να εφαρμόσετε λύσεις μάρκετινγκ). Η ευελιξία μιας εταιρείας όπως η Shopify και οι επενδύσεις της μας αφήνουν να πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν ευχάριστες εκπλήξεις στο επόμενο μέλλον.

Koongo με Amazon και Shopify

Το σπουδαίο είναι ότι το Koongo μπορεί να σας βοηθήσει και με τα δύο. Έχουμε πολλούς πελάτες που χρησιμοποιούν το Koongo για να συντονίσουν τους δύο γίγαντες του ηλεκτρονικού εμπορίου. Είναι αρκετά απλό να χρησιμοποιήσετε το Koongo και κάνουμε τη ζωή σας πιο εύκολη όταν πρέπει να διαχειριστείτε όλες τις παραγγελίες σας που προέρχονται από όλο τον κόσμο.

Το Koongo είναι ένα εργαλείο διαχείρισης τροφοδοσίας προϊόντων, ώστε να μπορεί να αυτοματοποιήσει τον συγχρονισμό των δεδομένων και των παραγγελιών σας για διαδικτυακές αγορές όπως η Amazon ή/και αγορές ηλεκτρονικού εμπορίου όπως το Shopify. Το εργαλείο μας για τη διαχείριση της ροής προϊόντων μπορεί να εισάγει τις παραγγελίες της αγοράς σας στο κατάστημά σας κάθε 15 λεπτά, πράγμα εξαιρετικά χαμηλό, και να συγχρονίζει αυτόματα το απόθεμά σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να διεκπεραιώνετε τις παραγγελίες της αγοράς ακριβώς όπως αυτές του Shopify.

Το κατάστημά σας γίνεται ένα ενιαίο σημείο ενσωμάτωσης των δραστηριοτήτων μάρκετινγκ. Το Koongo μπορεί να σας βοηθήσει να πουλήσετε και να διαφημίσετε τα προϊόντα σας στις αγαπημένες σας διαδικτυακές αγορές ή κανάλια πώλησης.

Οι αλλαγές στα δεδομένα των προϊόντων σας θα αποστέλλονται αυτόματα σε όλα τα συνδεδεμένα κανάλια σας. Το Koongo σας επιτρέπει να πουλάτε προϊόντα με χαμηλό απόθεμα σε διαφορετικά σημεία ταυτόχρονα, αλλά θα πουλάτε πάντα προϊόντα που βρίσκονται σε απόθεμα Με αυτόν τον τρόπο, θα αυξήσετε τις πωλήσεις και τις μετατροπές σας και θα μπορέσετε να εξοικονομήσετε πολύτιμο χρόνο για άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Το Koongo βελτιστοποιεί τις τροφοδοσίες των προϊόντων σας και αυτοματοποιεί το συγχρονισμό των προϊόντων σας. Σας παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση για τη διαχείριση των δεδομένων των προϊόντων και όλων των δραστηριοτήτων μάρκετινγκ.

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προηγμένα φίλτρα για να επιλέξετε μόνο μια ομάδα προϊόντων.
  • Η χαρτογράφηση κατηγοριών θα σας βοηθήσει να χαρτογραφήσετε το κατάστημά σας.
  • Μπορείτε εύκολα να τροποποιήσετε τις τιμές των προϊόντων σας.
  • Υπάρχει δυνατότητα μετατροπής νομισμάτων αν πουλάτε σε διαφορετικές χώρες.

Υποβάλετε αίτηση για την Koongo για να σας βοηθήσει με το Amazon και το Shopify

Το Koongo είναι πολύ απλό στη χρήση και μπορεί να σας βοηθήσει με το Amazon και το Shopify. Επιπλέον, είναι πολύ προσιτό, καθώς η αρχική του τιμή είναι μόλις 19€ το μήνα. Μπορείτε να ενημερώσετε τη συνδρομή σας ανά πάσα στιγμή ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησής σας.
Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, επειδή είναι διαθέσιμη μια περίοδος δωρεάν δοκιμής 30 ημερών.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο support@koongo.com. Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε με τις ενσωματώσεις Amazon και Shopify.

Continue reading →

Ξεκινήστε να πουλάτε με το Koongo σήμερα

ή επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες