Menu

Blog

Πώς να πουλήσετε στην αγορά Bol.com

Προσπαθείτε να αυξήσετε τις πωλήσεις σας; Έχετε ακούσει για το Bol.com; Το Bol.com είναι το κορυφαίο διαδικτυακό κατάστημα στις Κάτω Χώρες για βιβλία, παιχνίδια, ηλεκτρονικά είδη και πολλές άλλες κατηγορίες προϊόντων. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2015, είναι το ισχυρότερο εμπορικό σήμα λιανικής πώλησης με την υψηλότερη αναμενόμενη ανάπτυξη στις Κάτω Χώρες.

Ξεκίνησε ως ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο το 1999 και σήμερα είναι η μεγαλύτερη αγορά για ένα ευρύ φάσμα προϊόντων στις Κάτω Χώρες και το Βέλγιο. Είναι πλήρως ενσωματωμένο με το Koongo και αποτελεί ένα εξαιρετικό κανάλι πωλήσεων για τους εμπόρους που στοχεύουν σε αυτές τις αγορές. Θα σας εξηγήσουμε πώς να πουλάτε στο Bol.com, ώστε να λάβετε όλες τις σχετικές πληροφορίες για να ξεκινήσετε να πουλάτε με επιτυχία στην κορυφαία ολλανδική αγορά στο διαδίκτυο.

Τι είναι το Bol.com; Για ποιο λόγο; Τα τελευταία 20 χρόνια αναπτύσσεται σταδιακά και σήμερα είναι η κορυφαία και μεγαλύτερη διαδικτυακή αγορά στις Κάτω Χώρες και το Βέλγιο με περισσότερες πωλήσεις από την Amazon στις χώρες της Μπενελούξ. Ο τεράστιος και υψηλής ποιότητας κατάλογός του με +16 εκατομμύρια προϊόντα, η άριστη εξυπηρέτηση πελατών και οι ενδιαφέροντες ειδικοί όροι, όπως η δωρεάν και γρήγορη παράδοση (την επόμενη ημέρα) στα περισσότερα από τα προϊόντα του (98% παραδίδονται στην ώρα τους), έχουν καταστήσει το Bol.com την καλύτερη επιλογή για πολλούς Ολλανδούς και Βέλγους πελάτες.

Πλεονεκτήματα της πώλησης στην αγορά Bol.com

Η διεπαφή και ο σχεδιασμός του Bol.com είναι διαισθητικοί και καθαροί και προσφέρουν έναν τεράστιο κατάλογο (+16 εκατ.) που εκτιμούν πραγματικά οι πελάτες του Bol.com. Όσον αφορά τους πωλητές και τους εμπόρους, το Bol προσφέρει ενδιαφέρουσες δυνατότητες για την έναρξη διαφορετικών εκστρατειών μάρκετινγκ, τη χρήση της μηχανής ανατιμολόγησης Bol.com, τη δημιουργία ημερήσιων προσφορών ή ειδικών εκπτώσεων εύκολα. Ωστόσο, το κύριο πλεονέκτημα της πώλησης στην αγορά Bol είναι ο μεγάλος αριθμός έμπιστων πελατών, περίπου 15 εκατομμύρια μηνιαίως, που έχουν καταφέρει να διατηρήσουν όλα αυτά τα χρόνια στις Κάτω Χώρες, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι:

  • Οι πωλητές πληρώνουν καθώς πωλούν χωρίς κατ’ αποκοπήν αμοιβές: Οι πωλητές έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην αγορά Bol και στους πόρους της. Οι πωλητές θα χρεώνονται μόνο με μια προμήθεια και ένα σταθερό ποσό όταν πωλείται ένα προϊόν- είναι απλό, δεν χρειάζεται πληρωμή αν δεν υπάρχουν πωλήσεις.
  • Οι πωλητές έχουν πρόσβαση σε μεγάλο αριθμό πιστών πελατών που βρίσκονται κυρίως στις Κάτω Χώρες και το Βέλγιο και είναι ένας φανταστικός τρόπος για να επεκτείνετε την επιχείρησή σας στο ηλεκτρονικό εμπόριο, ειδικά σε αυτές τις αγορές.
  • Οι πωλητές θα έχουν πρόσβαση στη στόχευση των προϊόντων Bol, στα στατιστικά στοιχεία και στις πληροφορίες των πελατών, ώστε να εντοπίζουν καλύτερα τις δυνατότητες, να προσαρμόζουν την τιμολόγηση των προϊόντων για να αποκτήσουν ανταγωνιστικότητα ή να αυξάνουν τις πωλήσεις χρησιμοποιώντας εκστρατείες μάρκετινγκ, καθημερινές προσφορές ή ειδικές εκπτώσεις.
  • Οι πωλητές μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το δίκτυο διανομής της Bol.com στις Κάτω Χώρες για να βοηθήσουν με την εκτέλεση, την αποθήκευση και τις επιλογές αποστολής.

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη αν πουλάτε στο Bol.com

Σε περίπτωση που θέλετε να αρχίσετε να πουλάτε στο Bol.com, είναι σημαντικό να ρίξετε μια ματιά στους περιορισμούς και τις απαιτήσεις που πρέπει να πληρούνται πριν δημιουργήσετε έναν επιχειρηματικό λογαριασμό και να μπορείτε να πουλάτε προϊόντα μέσω του Bol.com. Η πιο σημαντική προϋπόθεση είναι η εταιρεία σας να είναι εγγεγραμμένη στις Κάτω Χώρες ή στο Βέλγιο και να έχετε εγγραφεί στο Εμπορικό Επιμελητήριο. Για παράδειγμα, οι γερμανικές, γαλλικές, ισπανικές ή ιταλικές εταιρείες δεν μπορούν να πωλούν προϊόντα μέσω του Bol.com, εκτός εάν είναι εγγεγραμμένες στις Κάτω Χώρες ή στο Βέλγιο. Υπάρχουν πρόσθετες δευτερεύουσες απαιτήσεις, όπως οι υποχρεωτικοί έγκυροι κωδικοί EAN, οι περιορισμένες κατηγορίες προϊόντων και οι διαθέσιμες επιλογές αποστολής, οι οποίες δεν θα πρέπει να είναι περίπλοκες για να ικανοποιηθούν.

Τι μπορώ να πουλήσω στην αγορά Bol.com;

Σε περίπτωση που σας επιτραπεί τελικά να πουλήσετε τα προϊόντα σας στο Bol.com, θα χαρείτε να μάθετε ότι το Bol.com έχει περισσότερους από 15 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες που αναζητούν σχεδόν τα πάντα, από ηλεκτρονικά, κινητά τηλέφωνα, tablet, φορητούς υπολογιστές, ηχεία, βιβλία, παιχνίδια, παιχνίδια, μόδα, κοσμήματα, ρούχα, βρεφικά αξεσουάρ, προϊόντα υγείας, τσάντες, ταξιδιωτικά είδη και μια ατελείωτη λίστα….Έχει μεγάλες δυνατότητες να κάνει τις πωλήσεις του καταστήματός σας να αυξηθούν με ελάχιστο κίνδυνο, όπως το Bol.com δεν λειτουργεί με κατ’ αποκοπήν αμοιβές πωλητών, θα χρεωθείτε απλώς με μια προμήθεια ανάλογα με την κατηγορία του προϊόντος σας (από 5% έως 17%) μόλις το προϊόν που αναγράφεται πωληθεί όλο μαζί με ένα μικρό σταθερό ποσό (από 1€ έως 3€) για τον αριθμό των μονάδων/ποσότητας που πωλούνται.

Υπάρχουν ορισμένες βέλτιστες πρακτικές για την πώληση στο Bol.com που σίγουρα θα αυξήσουν τις πωλήσεις σας και θα διευρύνουν τα ποσοστά εντυπωσιασμού σας:

  • Προσπαθήστε να προσφέρετε προσιτές επιλογές γρήγορης και δωρεάν αποστολής στους πελάτες σας
  • Προσπαθήστε να ορίσετε τις τιμές των προϊόντων όσο το δυνατόν χαμηλότερα χάρη στη μηχανή ανατιμολόγησης Bol.com
  • Προσπαθήστε να δουλέψετε εκτενώς τις προωθητικές σας ενέργειες με ποιοτικές εικόνες, επιλογή προϊόντων, λέξεις-κλειδιά, τίτλους και ακριβείς περιγραφές.
  • Προσπαθήστε να διατηρήσετε μια ρευστή και αποφασιστική στάση απέναντι στους πελάτες σας, ώστε να δίνετε άμεσες λύσεις σε πιθανά ζητήματα το συντομότερο δυνατό.

Γιατί η πώληση στο Bol.com με την Koongo είναι επωφελής;

Το Koongo είναι πλήρως ενσωματωμένο με την αγορά Bol.com και πρόσφατα υλοποίησε μια λύση API για την ενσωμάτωση οποιασδήποτε πλατφόρμας καταστημάτων με το Bol.com. Από τώρα και στο εξής οι τιμές των προϊόντων σας, το επίπεδο αποθεμάτων και τα νέα προϊόντα θα συγχρονίζονται σε πραγματικό χρόνο μέσω API. Είναι δυνατό να αντιγράφονται όλες οι παραγγελίες σας στο κατάστημά σας και στο Koongo αυτόματα, το Koongo προσφέρει τώρα μια λειτουργία συγχρονισμού παραγγελιών μεταξύ Bol.com και Koongo για τις πλατφόρμες Shopify, Magento και CCV Shop. Μπορείτε να εκτελείτε όλες τις παραγγελίες από ένα ενιαίο σημείο διαχείρισης (αποστολή, παρακολούθηση, επιστροφές, τιμολόγια) χωρίς να χρειάζεται να έχετε πρόσβαση στο Bol.com για να χειριστείτε κάθε εισερχόμενη παραγγελία.

Το Koongo θα διατηρεί τα δεδομένα σας πάντα ενημερωμένα με μια ασυναγώνιστη συχνότητα ενημέρωσης τόσο για τα προϊόντα όσο και για τις παραγγελίες, ώστε να ενημερώνεται αυτόματα κάθε τροποποίηση που γίνεται στο κατάστημά σας. Θα έχετε την ευκαιρία να προσαρμόζετε τις προσφορές σας, τις τιμές των προϊόντων και τις τιμές αποστολής πριν από τους άλλους εμπόρους, ώστε να προσφέρετε πάντα την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Επιπλέον, η πώληση στο Bol.com με το Koongo προσφέρει πολλές άλλες προηγμένες λειτουργίες, όπως:

  • Προηγμένα χαρακτηριστικά φιλτραρίσματος: Μπορείτε να φιλτράρετε σχεδόν τα πάντα για να εξάγετε μόνο ό,τι χρειάζεστε. Από τα χαρακτηριστικά του προϊόντος έως συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά. Με το Koongo, όλα τα δεδομένα των χαρακτηριστικών σας μπορούν να χρησιμοποιηθούν με προηγμένο φιλτράρισμα.
  • Χαρακτηριστικά χαρτογράφησης κατηγοριών: Μπορείτε να αντιστοιχίσετε τις υπάρχουσες κατηγορίες σας με αυτές που παρέχονται από την αγορά Bol.com
  • Χαρακτηριστικά μετασχηματισμού: Το εργαλείο μετατροπής νομίσματος και συναλλαγματικής ισοτιμίας, τα εκτεταμένα εργαλεία υπό όρους, η προηγμένη έκδοση χαρακτηριστικών και η χρήση κανονικών εκφράσεων για την αυτόματη αναβάθμιση των τιμών των προϊόντων ή την έκδοση των χαρακτηριστικών θα βελτιώσουν σίγουρα την ποιότητα της τροφοδοσίας των δεδομένων σας.
  • Η σύνδεση API θα διατηρεί όλες τις πληροφορίες του καταλόγου σας ενημερωμένες, τις τιμές των προϊόντων σας προσαρμοσμένες και θα διαχειρίζεται τις παραγγελίες αυτόματα και χωρίς κόπο από το Κατάστημά σας ή τις πλατφόρμες Koongo.

Όπως ίσως γνωρίζετε, το Koongo προσφέρει πλήρη υποστήριξη για περισσότερες από +500 αγορές και κανάλια πώλησης παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου του Bol.com. Δεν θα μετανιώσετε που δώσατε μια ευκαιρία στο Koongo. Υποστηρίζει πλήρως οποιαδήποτε υπάρχουσα πλατφόρμα από Shopify, Magento, Prestashop, CCV Shop έως οποιαδήποτε προσαρμοσμένη πλατφόρμα 3ου μέρους. Απλά πρέπει να εγγραφείτε για να ελέγξετε πώς το Koongo είναι σε θέση να ενισχύσει τις πωλήσεις σας. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, διατίθεται περίοδος δωρεάν δοκιμής 30 ημερών.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να ελέγξετε το εγχειρίδιο ενσωμάτωσης Bol ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στο support@koongo.com. Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε με την ενσωμάτωση του Bol.com.

Continue reading →

Ξεκινήστε να πουλάτε με το Koongo σήμερα

ή επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες